Буряковий жом

Буряковий жом – це побічний процес виробництва цукру, коли за короткий період утворюються десятки і тисячі тонн жому.

Жом буряковий гранульований – екстрагована січка цукрових буряків, кормовий відхід цукробурякового виробництва, використовується для годівлі тварин. Цей продукт витримує довге зберігання і завдяки цьому є поширеним у тваринництві.
Гранульований висушений жом – сіро-зелені циліндри, діаметром 10 мм, містить до 88% сухої речовини.

Застосування
За поживністю жом займає середнє положення між вівсом і сіном, містить легко засвоювані речовини в 1,5 рази більше ніж сіно і майже стільки ж скільки овес. Жом – цінне джерело клітковини, яка є найкращим джерелом природної енергії. Крім того, буряковий жом є джерелом кальцію (при виробництві цукру, в процесі екстракції додають вапняк).
Переваги зберігання і транспортування жому бурякового гранульованого визнані всюди: економія місця і тривалий термін зберігання, а також можливість транспортування великої кількості на малих площах є сьогодні важливим чинником при калькуляції витрат.