Горіхова шкаралупа та арахісу

Горіхова шкаралупа може виробляти більше тепла, ніж дерево.
Попитом на ринку користується горіхова шкаралупа, яка становить близько 50% маси плоду. З неї виготовляється висококалорійне паливо для котлів, камінів і мангалів та ін. Воно до 4-х разів ефективніше, ніж березові дрова, залишає менше золи і ароматизує навколишній простір ефірними маслами, що містяться в ньому. Шкаралупа також використовується у фармацевтичному виробництві і в сільському господарстві, як добриво. В основі технології виробництва брикетів та пеллет, лежить процес пресування дрібно подрібнених відходів волоського горіха під високим тиском при нагріванні, а сполучним елементом є легнін, який міститься в клітинах рослин. Вони дуже компактні, не займають багато місця і зручні при транспортуванні..